3 Ağustos 2013 Cumartesi

Joomla template kopyalamak

Joomla kurup kullanmaya başladığınızda, template olarak varsayılan templatelerden birini seçerseniz ve üzerinde değişiklikler yaparsanız, ilk güncelleme de bu değişikliklerinizi kaybedersiniz. Bu yüzden template'i kullanmadan önce bir kopyasını alıp onun üzerinden çalışmalarınıza devam etmenizde fayda var.

Peki herhangi bir template'i kopyalamak için ne yapmalısınız? Aşağıdaki adımları takip ettiğinizde template kopyalanmış olacaktır.


1. /templates/ klasörü altında bulunan kopyalamak istediğiniz template klasörünün istediğiniz isimle kopyalayın. /templates/varolantemplateadi bu klasörü kopyalayarak, /templates/yenitemplateadi kendi template klasörünüzü oluşturun.

2. www dizinindeki dil klasöründeki bulunan dillerin içinde, varsa template ile ilgili dosyaların bir kopyasını yeni template için oluşturun. /languages/en-GB/en-GB.tpl_varolantemplateadi.ini ve /languages/en-GB/en-GB.tpl_varolantemplateadi.sys.ini dosyalarının bir kopyasını yaratarak kendi template adinizla kaydedin, /languages/en-GB/en-GB.tpl_yenitemplateadi.ini ve /languages/en-GB/en-GB.tpl_yenitemplateadi.sys.ini Bu işlemi varolan tüm dil klasörlerinde tekrarlayın.

3. /templates/yenitemplateadi klasörünün içinde languages klasörü var ise, bu klasördeki bulunan dil dosyaları içinki /languages/en-GB/en-GB.tpl_varolantemplateadi.ini ve /languages/en-GB/en-GB.tpl_varolantemplateadi.sys.ini dosyalarının ismini /languages/en-GB/en-GB.tpl_yenitemplateadi.ini ve /languages/en-GB/en-GB.tpl_yenitemplateadi.sys.ini olacak şekilde değiştirin.

4. /templates/yenitemplateadi klasöründe bulunan templateDetails.xml dosyasını açarak içinde aşağıdaki alanlarda eski template adını silerek yeni değerleri girin.

<name>yenitemplateadi</name>

<language tag="en-GB">en-GB.tpl_yenitemplateadi.ini</language>
<language tag="en-GB">en-GB.tpl_yenitemplateadi.sys.ini</language>

Varsa aşağıdaki satırlardaki değişiklikleri de yapın

<param name="theme_header" type="folderlist" directory="templates/yenitemplateadi/styles/header" default="" label="Header Themes" description="HEADER THEMES DESCRIPTION" />
<param name="theme_background" type="folderlist" directory="templates/yenitemplateadi/styles/background" default="" label="Background Themes" description="BACKGROUND THEMES DESCRIPTION" />
<param name="theme_elements" type="folderlist" directory="templates/yenitemplateadi/styles/elements" default="" label="Primary Elements" description="PRIMARY ELEMENTS DESCRIPTION" />

5. Administrator > Extensions > Extension Manager > Discover bölümüne gelin. Discover butonuna tıklayın. Yeni template adı burada görünecektir. Bunu seçerek Install butonuna tıkladığınızda varolan template yeni adı ile kopyalanmış olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder