26 Aralık 2013 Perşembe

Google Drive'da paylaştığınız zip dosyalarınızın içeriğinin açılması yerine direk indirilmesini nasıl sağlarsınız

Google Drive artık sadece kişisel dosyalarınızı sakladığınız bir yer değil, aynı zamanda dosya paylaşım yeri olarak da kullanılıyor.

Örneğin bir arkadaşınıza büyük bir zip dosya göndermek istiyorsunuz veya bir blogunuz var ve buradan indirilmek üzere zip dosyaları paylaşmak istiyorsunuz. Bu durumda Google Drive içine zip dosyanızı yükledikten sonra, dosyayı paylaşım ayarlarından gerekli ayarları yapıp linkini gönderdiğinizde, linkte tıklayan kişinin zip dosyayı indirmek yerine dosyanın içeriğini gördüğünü farkedeceksiniz. Şimdi anlatacağım yöntemle tıklanan link doğrudan zip dosyayı indirecektir.

1. Önce bir zip dosyası yaratalım. Örneğin deneme.zip
2. deneme.zip dosyasını Google Drive'a yükleyelim.

3. Bu örneğimizde, zip dosyasını herkese açık olan blogumuzda indirilecek şekilde koyacağımızı düşünelim. Bunun için deneme.zip dosyasını seçip, menüden More > Share > Share seçeneğini tıklayalım.





4. Açılan pencerede "Private - Only you can access" yazan yerin yanında Change linkine tıklayalım.


5. Açılan pencerede Public on the Web seçeneğini işaretleyelim ve kaydedelim. (İhtiyacınıza göre buradan iatediğinizi seçebilirsiniz)


6. Kaydettikten sonra karşımıza çıkan penceredeki linki kopyalayım.


7. Benim kopyaladığım link aşağıdaki gibi

https://drive.google.com/file/d/0B-D9L-NQKeuWQ1l4X0RnWW03ZHM/edit?usp=sharing

Bu linki tıkladığınızda zip dosyasını indirmek yerine içini açıyor ve indirmek File > Download demeniz gerekiyor. Şimdi doğrudan indirilmesi için; 

8. https://docs.google.com/uc?export=download&id=DosyaID linkindeki DosyaID yazan kısım yerine sizin linkinizdeki ID yi yazmak. Benim dosyamdaki ID aşağıdaki gibi

"0B-D9L-NQKeuWQ1l4X0RnWW03ZHM"

Bu durumda indirme linkim tam olarak şöyle olacak


Şimdi bu linke tıkladığınızda zip dosyası doğrudan indirilecek.



2 yorum:

  1. bunun cloud.mail.ru olanı nasıl ustadım

    YanıtlaSil
  2. Tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım. Benim anlattığım olay sadece Google Drive için geçerli. Diğer servis sağlayıcıların nasıl çalıştığını bilemiyorum.

    YanıtlaSil