11 Ekim 2012 Perşembe

Zimbra Desktop 7.2.1 "No such folder exists" hatasının çözümü

Eğer eposta istemcisi olarak Zimbra Desktop kullanıyorsanız, son çıkan versiyon güncellemesi ile Zimbra Desktop 7.2.1 versiyonuna geçiş yaptığınızda Inbox (Gelen Kutusu) klasörünün altında bulunan klaösrlerinize artık ulaşamadığınızı farkedeceksiniz.

Inbox altındaki klasörlerden birine tıkladığınızda "No such folder exists" hatasını alacaksınız. Bu sorunun aslında Türkçe karakter sorunundan kaynaklanıyor.


Herhangi bir klasöre tıkladığınızda dikkat ederseniz aslında bir arama gerçekleşiyor. Epostaların listelendiği alanın hemen üstünde bir arama kutucuğu bulunuyor. Bastığınız klasör adı bu arama kutucuğuna ağaç yapısı ile birlikte geliyor.

Örneğin Inbox'a tıkladığınızda arama kutusunda in: inbox, Inbox altındaki Deneme klasörüne tıkladığınızda arama kutusunda in:"inbox/Deneme" yazıyor.

İşte sorun tam da burada başlıyor. in:"inbox/Deneme" araması sonucunda bulunamayan klasör in:"ınbox/Deneme" arama sonucunda (yani i yerine ı yazarak) bulunuyor. Dolayısıyla sorun inbox adının sunucuda aranırken İnbox olarak aranması yüzünden oluşuyor. Eğer elinizle bu düzeltmeyi yaparsanız her şeyin normale döndüğünü göreceksiniz.

Şimdi çözüm için yapılacak işlem, Inbox klasörünün altındaki klasörlere tıklandığında aramanın i değil ı harfi ile yapılabilmesini sağlamamız gerekiyor.

Bunun için Zimbra Desktop kurulu Windows bilgisayarınızda C:\Program Files (x86)\Zimbra\Zimbra Desktop\jetty\webapps\zimbra\ klasöründe bulunan Startup1_2_all.js javascript dosyasını açalım ve 4652. satırda aşağıdaki değişikliği yapalım.

return t?n:("in:"+n)

yerine

return t?n:("in:"+n.replace("inbox","ınbox"))

yazalım.

Daha sonra Zimbra Desktop programı açık ise kapatalım. Ayrıca Görev Yöneticisi'nden zdclient.exe ve zdesktop.exe servislerini sonlandıralım.

Zimbra Desktop programını tekrar açtığınızda artık Inbox altındaki klasörlere tıkladığınızda inbox yerine ınbox yazdığını göreceksiniz ve tüm alt klasörlere sorunsuz ulaşabileceksiniz.


3 yorum:

  1. Teşekkürler. Çözüm işe yaradı.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, return t?n:("in:"+n.replace("inbox","ınbox"))
    şeklinde ki kodu;

    return t?n:("in:"+n.replace("inbox","Inbox"))
    yazarak çalıştıra bildim.

    Arkadaşlar yazdığım şekilde de deneye bilirler.

    YanıtlaSil
  3. merhaba Adem Bey ile aynı şekilde çalıştırdım. Teşekkür ederim

    YanıtlaSil