25 Ocak 2013 Cuma

Google Chrome'da yanlışlıkla kapattığınız sekmeleri tekrar açmak

Google Chrome kullanıyorsanız ve çalışırken onlarca sekme (tab) açıyorsanız, bazen bu sekmeleri yanlışlıkla kapatabilirsiniz. Kapatmamanız gereken bir sekmeyi kapattığınızda, tekrar o web sayfasının adresini bulmaya çalışmak can sıkıcı olabilir.

Böyle bir durumda yapmanız gereken tek şey, Mac kullanıcıları için Command+Shift+T tuşlarına, Windows kullanıcıları için Ctrl+Shift+T tuşlarına basmak. Böylece kazayla kapattığınız sekme tekrar açılacaktır. Hatta bu tuş takımına bastıkça kapattığınız her sekme sırasıyla açılacaktır.

9 yorum:

  1. İpad kullanıcıları ne yapmalı? Lütfen yardım edin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akıllı telefonlarda ve tabletlerde, Chrome adress bardaki ünç nokta veya çizgiye basıp History (Geçmiş) tıklarsanız, son kapattığınız sayfaları görebilirsiniz. Bu listeden istediğiniz sayfaya tıklayıp tekrar açabilirsiniz.

      Sil
    2. Öyle değil. Önceki günlerden açık bıraktığım yaklaşık 50 sekme vardı. Bugün chrome klasik hatalarından birini verdi ve kapandı. Tekrar açtığımda "geri yükle" butonuna yanlışlıkla basmadan devam ettim. Bu sekmelerimin kurtarma şansı var mı?

      Sil
    3. History (Geçmiş) kısmında daha önce açılmış tüm sekmelerin de olması gerekiyor diye düşünüyorum. Hatalı şekilde kapanınca orada görünmez olabilir tabi. Bir şey diyemiyorum.

      Sil
    4. Hayır, kendim kapatsam bile chrome'u her açtığımda bu 50 sekmeye tek tek basmadığım için sadece son gezindiğim sekmeler "geçmiş" kısmında görünüyor. Çözümü bulursanız lütfen paylaşın. Çok önemli benim için çünkü.

      Sil
    5. Anladım. Benim de aklıma birşey gelmedi açıkçası. Siz de çözüm bulursanız burada paylaşın.

      Sil
    6. Tabi ki. Teşekkürler.

      Sil
    7. Amed aydın bulundu mu bu tüm sekmelerin açılmaması için bi ayar

      Sil
  2. çok çok işime yaradı admin kardeşim eyv. Bu Nakliyat Ambarı
    web sitem için önemli şeyler bulmuştum yanlıslık ile çarpı ile kapatmiştim ve sayende hepsini geri buldum çok çok teşekkürler.

    YanıtlaSil